Изберете страница

Читалищната библиотека

Cъвременна и с обновен фонд, библиотеката обслужва населението на Район Аспарухово и всички желаещи от гр. Варна.

Библиотеката при читалище „Просвета 1927” е съвременна, с обновен фонд и общодостъпна. Обслужва населението на Район Аспарухово и всички желаещи от гр. Варна.

От 2009 г. библиотеката е одобрена и работи по Програма „Глоб@лни библиотеки – България”, съвместна инициатива на Министерство на културата, Програмата на ООН за развитие, Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Национално сдружение на общините в Република България и Българска библиотечно-информационна асоциация. В резултат на това разполага с модерна интернет читалня в услуга на живущите в квартала.

Тук можете да намерите информация на различни теми, нови и интересни заглавия за малки и големи, приятна атмосфера за четене и сърфиране в интернет, както и любезно и компетентно обслужване.

Електронният каталог на библиотеката позволява търсене през интернет на различни заглавия, проверка от страна на читателите за дължими книги, електронно презаписване и заявка за книга.

Библиотеката е колективен член на Българската библиотечно-информационна асоциация.

Библиотека предлага:

– нови и интересни книги

– автоматизирано книгозаемане

– интернет каталог

– online проверка на дължими книги от читателите

– работещ интернет център

Дарителската традиция в читалището съществува още от неговото основаване през 1927 г. Първите книги в библиотеката са дарение на граждани от квартала, дарение са и част от средствата за построяване на първата читалищна сграда.

Днес дарителството отново е в помощ на читалищната дейност.

Библиотеката на НЧ „Просвета 1927“, гр. Варна, беше отличена от Българската библиотечно-информационна асоциация с наградата БИБЛИОТЕКА НА ГОДИНАТА 2016!

up 170807104729 Libprosveta1

up 170807104735 Libprosveta2

RSS
WhatsApp