Изберете страница
Хип-хоп школа “#Artistix” и “Славянски Културен Център” с поредица от събития през ноември под надслов “Ho-Ho Hip-Hop”
За какво се сещате, когато чуете думите “хип-хоп”? За известните рап изпълнители, за някоя танцово видео, което ви е развълнувало, за музикалните видеоклипове… Но едва ли знаете, че това е необятна култура, основаваща се на четири елемента – Брейк танци, #Графити, DJ и MC.
С цел по-задълбочено представяне на тази алтернативна култура сред младите, Читалище Просвета Варна, хип-хоп танцова школа “Artistix” и “Славянски Културен Център” създават поредица от събития през месец ноември под надслов “Ho-Ho Hip-Hop”.
Първото събитие е великолепна графити работилница. Участниците имаха възможността да се запознаят с основните техники на рисуването на графити, да проявят творчество и лично отношение. Поканили бяхме един истински професионалист в тази сфера. Павел Николаев се занимава с това от 15 години. Първо в тетрадките със скици, след това върху стени с повече цветове и замисъл. И парче след парче – стена след стена, днес вече прави поръчки за големи фирми, дигитални дизайни и дизайни за печат. Съчетавайки визията си и огъня към графитите в модерни технологии и начин на изразяване.
“Ho-Ho Hip-Hop” продължава с чудесен хип-хоп спектакъл, който ще се проведе на 26/11/2023 от 17:30 в зала район “Аспарухово”. В него танцьорите на школа “Artistix” ще представят върху какво са работили през последните няколко месеца. И разбира се както е в стила на “Artsitix”, ще има и поука. Организаторите ви обещават чудесни и емоционални изживявания за което и от събитията да решите да се включите.
Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Фонд „Култура“ към Община Варна
 
RSS
WhatsApp