Добре дошли в сайта на Народно читалище „Просвета 1927” – Варна!

cita1

   

Народно читалище “Просвета 1927” осъществява традиционна културно-просветна дейност от 1927г. От тогава съществува и библиотеката. Работи в три основни

направления – библиотечна дейност, приложно етнографско изкуство и образователни школи. От 2007г. развива и галерийна дейност, чрез художествена галерия Аспарухово Арт.

    Освен с библиотека, концертна зала и художествена галерия читалището разполага и с хореографски комплекс, учебна зала, оборудвана с компютри и интернет в мрежа.

    В читалището са активни различни школи, които провеждат занятия по народни танци, модерни танци, спортни танци,изобразително изкуство, класически балет, карате, фолклорни ритми, йога, джудо и айкидо, аеробика, пилатес, шахмат.

    Гордост на читалището са дългогодишните клубове с традиционни занимания от разните възрасти, обединяващи съкварталците, както и смесените хорове, фолклорните формации и състави.

    Част от изявите на техните самодейци могат да бъдат видени на ежегодния празник „Аспарухово пее и танцува”, организиран от НЧ „Просвета 1927” и администрацията на район Аспарухово, град Варна.

    Високата активност на читалището се дължи в голяма степен и на участията му в проекти на регионално, национално и международно ниво.

  • Важни акценти в менюта на сайта са подстраниците Библиотека - услуги, правилник и цени, актуални Проекти, празникът "Аспарухово пее и танцува", както и връзки към информационните карета на нашите Школи.
  • Можете да се свържете с нас чрез Контакти, да се запознаете с нашата Визитка, за да погледнете как се стига до читалището по карта или как изглежда от сателит, да проследите цялото Съдържание на сайта.
  • Особен интерес може би ще представляват нашите Галерии със снимки, както и воденият културен Календар - нашият своеобразен читалищен дневник.

    Приятни минути в нашия сайт и до нови срещи в читалището!